Tør du være dig selv

Tør du være dig selv?

– Træffer du dine egne valg, eller vælger du, hvad du tror andre forventer af dig!

– Har du stået ved en skillevej i dit liv, og har du været i tvivl om, hvilken vej du skulle vælge?

Det er interessant, hvordan vi mennesker agerer i verdenen. Mennesker er jo mennesker – eller er de? Følger vi et spor i livet, eller er det måden der er den samme – nogle vil måske hævde det er skæbnen!

Hvad med forskellighed. Påvirkninger fra andre. Mod eller lyst til at bryde ud af et mønster eller en livsbane. Måske tage imod en hjælpende hånd fra andre. Følge et kald. Også selv om det bringer dig ud på ”dybt vand”. Der er lys for enden af tunnelen, som man siger – Det er vejen dertil, der kan være en udfordring, og som til tider kræver en hel del af dig.

Rigtig mange mennesker er i tvivl om de skal gøre det ene eller det andet, om de nu har truffet det rigtige valg, og også om andre synes, de har gjort det rigtige.

Hvad med dig – træffer du altid de for dig rigtige valg?

The Hero’s Journey – Mennesker følger den samme struktur

Følg din lykke – ”Follow Your Bliss” sagde Joseph Campbell (amerikansk mytolog). Dybt i os, ligger vores egentlige selv. Fornemmelsen af hvilken vej, vi hver især skal gå. Nogle har nem adgang til dette og følger den instinktivt, og andre mangler endnu at finde den. Den vej, der er den rigtige for dig er vejen, hvor du er helten.

Joseph Campbell tog udgangspunkt i det mytologiske univers hos verdens forskellige folkeslag og fandt, at det var den samme struktur, der gik igen, uanset hvilken religion eller hvilket eventyr han analyserede. Den er beskrevet som The Hero’s Journey i hans store værk The Hero with a Thousand Faces. Det er en model og metafor der beskriver den rejse, vi som mennesker kan vælge, hvis vi ønsker at leve vores eget liv. Grundtankerne og processen i The Hero’s Journey er efterfølgende beskrevet af Dr. Joseph Riggio. Her er de enkelte trin – lidt simplificeret:

Før, er du afhængig – dependent

1) Kaldet – Du får et kald – en fornemmelse af at der er noget mere, noget der er vigtigere

2) Mødet med guiden – Du møder en person, der bevidst eller ubevidst viser dig døren til eventyret

3) Krydse grænsen og vogterne af grænsen – Den endelige beslutning om at krydse grænsen

Du gør dig uafhængig – independent

4) Prøvelserne og mødet med monstrene – Du vil møde prøvelser. Disse kan være udefra eller dine egne indre dæmoner fx tvivl

5) Mødet med den magiske hjælper – Du møder også din egen magiske hjælper – en person som vil hjælpe dig og træne dig. Det kunne være en mentor

6) Find gaven/skatten – Længere fremme vil du få skatten/gaven. Noget som kun du får eller kan. Hvorved du finder hjem til dig selv – hjem til den du altid har været

7) Tilbagekomsten/modstanden mod tilbagekomsten – Når du har fået gaven, vil du kunne vende tilbage til den gamle verden med din gave. Tilbage til det kendte, og dog … for intet er mere det samme, da du nu har gaven. Måske ønsker du slet ikke at komme tilbage til den gamle verden

Vender du tilbage opnår du gensidig afhængighed – interdependence

8) Efter tilbagekomsten med gaven – I verdenen efter du er kommet tilbage, vil du stå over for valget at leve dit eget liv med gaven eller dele den med andre

Spørgsmål til dig

Hvordan ved du – om du er dig selv?

Lægger du mærke til, hvad du føler og agere på de signaler din krop giver dig?

Kan du se/genkende dit eget mønster, eller dine egne rejser/eventyr? Din Hero’s Journey?

Mine egne Hero’s Journey’s

 

Siden de unge år har jeg været meget målrettet og har taget hele turen rundt i Hero’s Journey flere gange. Skiftet brancher fra hospitalsverdenen til bankverdenen til forsikringsverdenen og senest til de selvstændiges verden.

Tro mod mig selv

Fælles for mine valg har været, at jeg altid har mærket efter, hvad der føltes rigtigt. Jeg har set for mig, hvordan det vil være at være mig i de forskellige roller, og har ageret på det. Jeg har fået god støtte, har haft fantastiske mentorer og har også mødt modstand og løftede pegefingre. Bedst af alt føler jeg selv, jeg har været tro mod mig selv. Også selv om det til tider har været smertefuldt fx gennem skilsmisse, som var et valg der var rigtig svært at tage – specielt fordi det også fik en stor betydning for mine børn. Nogle gange gør det ondt, før det blir’ godt igen.

Den seneste tur i karrusellen

2008 blev et meget stor vendepunkt i mit liv – jeg stiftede bekendtskab med Acuity World, NLP, NEW NLP og et nyt kapitel i min egen udviklingsrejse åbnede sig. Efter at have gennemført første del af Personal Leadership Program – PLP™ / NLP™ havde jeg det sådan her:

”Lidt er godt, men …. meget er meget godt – eller jeg kunne sige mer’ vil ha’ mer’ – det er sådan jeg har det efter at have afsluttet Personal Leadership Program I (NLP Business Prectitioner). Lysten til at fortsætte er stor, og jeg er sikker på, at jeg vender tilbage for at tage del II (NLP Business Master Practitioner).

Min lyst til at kommunikere med andre mennesker på den gode måde er stor. Det med at se hele personen og agere ud fra det med henblik på videreudvikling i en verden fuld af forandringer, ser jeg som en skøn udfordring.

I hverdagen bruger jeg alle de teknikker jeg har lært – jeg mærker stor forandring i forhold til min egen selvsikkerhed, hvordan jeg får mine budskaber igennem og motiverer andre – DET VIRKER”

And so be it

Jeg vendte tilbage, tog PLP II, III og IV. Tog springet fra den trygge månedlige løncheck, hvor andre havde kontrollen over mit arbejdsliv til en hverdag, hvor jeg har styrepinden og dermed også det fulde ansvar. Ligesom i banko er der sidegevinster. Jeg vågner glad op til en spændende ny dag hver dag, hvor jeg laver det, jeg aller helst vil – og min familie, oplever en kone, mor, søster osv. som er glad, energifyldt og som kan være noget for dem også. Win – Win.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.