Glædelig overraskelse

Gaven fra Barcelona – Man har da lov at være heldig!

– Om at glæde sig, blive skuffet, og så alligevel blive glædeligt overrasket. Der er noget om snakken, når vi taler om at tilfredsheden eller glæden er størst, når vi får noget, vi ikke forventer.

Forår i Barcelona

Du kender sikkert til det at planlægge en forårstur til en storby. Nogle af de spørgsmål der hurtigt melder sig handler og vejret, hvor centralt skal vi bo, hvilke attraktioner skal vi se osv. Det var da også nogle af de ting, min mand og jeg drøftede forud for vores tur til Barcelona her i april.

Nu er det jo ikke fordi jeg skal kede dig med hele vores planlægning og tur – eller tage dine glæder ved planlægning af en sådan tur fra dig – så jeg vil nøjes med at holde mig til det, der var årsagen til først at glæde sig, blive skuffet, og så alligevel blive glædeligt overrasket.

Fra skuffelse til en på opleveren

Barcelona er en af de byer der byder på mange oplevelser og jeg vil mene, der er noget for en hver smag. Det er nok også en by, man ikke kan lade være med at referere til, hvis man først har været der. Derfor er der mange af os, der har hørt om fantastiske ting, der bare må opleves. En af de ting jeg blandt andet havde hørt om var Font Màgica – et magisk springvand designet af Carles Buïgas til Verdensudstillingen i 1929. Et væld af fontæner og springvand eller skulle jeg sige vanddans, krydret med lysshow og musik der spænder fra Tjajkovskij over Whitney Houston til José Carreras. Det lyder jo helt fantastisk, så Font Màgica var en af de attraktioner der stod højest på min ønskeseddel.

Skuffelsen

Skuffelsen var derfor stor, da det gik op for mig, at vandet springer og danser fra maj til september – Det var næsten ikke til at tro, så jeg henvendte mig til receptionen på hotellet, for at spørge om det virkelig kunne være rigtigt. De var meget hjælpsomme og slog det op på nettet – desværre – fontænerne åbnes i maj – september med shows torsdag – søndag 21.30-23.30. ØV.

Oplevelsen

Nu ligger Font Màgica i et meget seværdigt område med et væld af tilbud, så den ene af dagene (fredag) gik turen til det område som også kaldes Montjuïc eller overraskelsernes og hemmelighedernes bjerg. Fra Museu Nacional D’art de Catalunya er der en fantastisk udsigt over fontænerne. Nysgerrige som jeg er, skulle jeg ned og næsten stikke næsen i centrum af fontænerne. Hvor var det godt, for her var et skilt, hvor der stod at der i perioden oktober – april var shows fredag og lørdag aften 19-21. Det var lige så glæden kunne mærkes helt ned i maven. På et sekund tog det hele en drejning.

Forestil dig at stå i den skønneste aftensol og få en på opleveren. Først begyndte vandet at bruse i fontænerne i siderne helt oppe fra museet og helt ned i gadeplan, vel ca. 500 m, og vandets brusen kildede i maven. Så begyndte vandet at stige op i den centrale fontæne – wow sikke et syn, samtidig begyndte afrikanske trommer at lyde og titelsangen fra Lion King bragede ud over hele pladsen. Solen varmede på kinderne, lyden fra moderne musicals til smuk og klassisk musik, vandet som blev skudt op i høje dansende søjler, publikum som huede med og klappede af den storslåede vandballet, og ikke mindst min mands hånd i min. Det var stort og rørende. Man har da lov at være heldig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.