Endnu en dag i trædemøllen – Nej tak!

Alt for mange glemmer at stoppe op og lige mærke efter, om alt i arbejdslivet er som det skal være. De løber bare stærkere og stærkere og bliver fanget i ”plejer” fælden eller jeg kunne sige: ”i hamsterhjulet”. Den ene dag tager bare den anden, og pludselig har du vænnet dig til at have det, som du har det. Stop lige en gang! Tag dig selv alvorligt og tillad dig at mærke efter om denne dag bare er endnu en dag i trædemøllen, eller om du faktisk glæder dig over at skulle på arbejde.

Sæt derfor spot på dit næste karriereskridt, så du undgår at spilde gode arbejdsår, og få her inspiration og idéer til hvordan.

Af Berit Becker Nielsen, Business & Performance Coach, Look4options – 30. september 2013

De små advarsler

Rigtig mange mennesker ved godt, hvad de ikke vil, i stedet for hvad de rent faktisk vil.

Tanker som; åh nej, bare jeg ikke skulle på arbejde, jeg orker ikke at sidde i den bilkø, jeg har slet ikke lyst til at være på det projekt, jeg er så træt af det arbejde/mine kolleger/mine opgaver, osv. popper op ofte og måske endda over længere tid, uden at de små advarselslamper begynder at blinke. Det er jo blot endnu en dag i trædemøllen! Eller er det?

Ønsker du at være blandt dem der kigger tilbage på et karriereforløb, hvor du kan sige til dig selv; Fedt, at jeg tog den chance, det job, valgte den karrierevej eller hvad?

Tænk for et øjeblik, hvor meget sjovere det vil være, end at ærgre sig over det du ikke gjorde.

Lyt til dine signaler, giv’ din karriere et eftersyn. Det er dit ansvar at gøre noget ved det.

Karrieretjek

Når du laver et karrieretjek er det blandt andet for at finde ud af om dit job stadig er det perfekte for dig, om du og virksomheden stadig passer sammen og om det, der tidligere gjorde dig glad og gav dig energi ved netop dette job, stadig er det samme.

Her er nogle eksempler på spørgsmål du kan stille dig selv:

· Er du stadig stolt af at være i den virksomhed

· Har du god kemi med dine kolleger/chef/direktør

· Lever du op til performance kravene

· Har du stadig de rigtige kompetencer

· Laver du de opgaver, du synes er sjove at løse

· Får du god energi af det, du laver

· Går du glad hjem fra arbejde

Hvis du svarer ja til alle disse spørgsmål, så er det bare at fortsætte med at glæde dig over, at der er et godt jobmatch. Hvis du derimod svarer nej på spørgsmålene, er det tid til revurdering.

Når du laver din revurdering, så giv’ dig tid til at drømme og til at mærke hvad du rent faktisk kunne tænke dig. Find ind til dine ægte styrker og kompetencer.

Tidligere blev de fleste ansat på deres faglighed og ikke sjældent fyret på deres personlighed. Det har vi lært noget af, så virksomheder i dag stiller krav til både bløde og hårde kompetencer, det vil sige forretningsforståelse, faglighed, personlige og sociale kompetencer.

Denne lille øvelse kan give dig en idé til, hvordan du kan finde dine ægte styrker/kompetencer.

Først laver du en liste med det du er god til – dine styrker og kompetencer både de faglige, forretningsmæssige, personlige og sociale. Det er vigtigt du giver dig tid til at tænke og ikke mindst være ærlig – glem alt om Janteloven. Den eksisterer ikke.

Derefter understreger du de sande styrker – det du er god til og som giver dig energi

På din liste kan du nu se, hvilke styrker der giver dig energi? Du får også en idé om, hvilke styrker og kompetencer du skal have fokus på at få mere i spil. Der hvor du har din energi, er der hvor du har dit drive, og der hvor du performer bedst.

Den magiske zone

Det at skabe forandringer er for rigtig mange en stor udfordring, idet du kommer ud af komfort zonen på det sociale- og personlige område. Der bliver pillet ved identiteten, og for nogle er arbejde lig med identitet.

Når du er i komfort zonen føles det trygt og godt. Det er det du kender til uanset, om det er godt eller skidt. Du har dine vaner, daglige rutiner, evner, færdigheder, din adfærd osv. Du kender dem der er omkring dig.

Når du er udenfor komfort zonen er du på usikker grund. Det er utrygt og ukendt for dig. Det er der, hvor du udforsker, får ny uddannelse, ny læring, nyt arbejde og nye rutiner. Det du er bange for er, at det det kan gå galt – men det er også her det kan gå godt. Hvad det gør i langt de fleste tilfælde.

Det er frygten for at miste der afholder dig fra forandringer, så det kræver også lidt mod at kaste sig ud i et nyt eventyr. Det gode er, at det er her den magiske zone opstår. Det er nødvendigt at være ude af komfort zonen, når du udvikler dig – og jo mere du udfordrer at være ud af din komfort zone, jo større udviklings zone får du. Jo mere du udvikler og udfordrer dig selv, jo mere vil du opleve at magi opstår. Du oplever, at det er dig der leder dit liv.

Tag styringen

Det er dit ansvar at tage dig selv og dit arbejdsliv alvorligt, så du får mange gode arbejdsår at se tilbage på. Giv’ derfor din karriere et eftersyn i ny og næ, og tænk på, at viden om, hvad der gør dig glad, vil gøre dig endnu gladere – både nu og i fremtiden.