Fyret … Er du slået hjem, eller får du øje på nye muligheder

Rigtig mange taler om fyringer. De fleste kender en der er blevet fyret. Rigtig mange har prøvet at blive fyret. Det sidste er knapt så sjovt at tale om – hvordan kan det være? Det er en del af livet, og i disse tider for mange virksomheder og mennesker en uundgåelig del. Det får mig til at huske på en sætning, jeg har hørt min mormor sige mange gange: ”Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget”. Så jeg vil tage de positive briller på og fremhæve, hvad der kan være godt ved en fyring velvidende om, at jeg nok kommer til at provokere nogen undervejs. Men det gør det jo hverken mindre sandt eller mindre positivt. Der er faktisk både kortsigtede og langsigtede fordele. Du skal blot finde dine egne, og så lige så stille vende din situation til noget positivt.

En ny chance

Når du har fået det hele lidt på afstand åbner der sig en mulighed for, at du kan se på din fyring som en fordel. Du får faktisk chancen for at tage hele dit arbejdsliv op til revision. Jeg ved godt, at der næsten ikke findes frivillige fyringer – så for det meste er det en situation, som du ikke selv har valgt. Men du skulle måske have valgt et skifte selv, hvis du rigtig tænker over det. Her er et par spørgsmål, som du kan reflektere over:

· Har du nogensinde fået tanken, ”jeg burde finde mig et andet arbejde”?

· Har du haft dage, hvor du ønskede, du skulle alt andet end på arbejde?

· Har du lagt mærke til, hvor mange gange du faktisk gik glad hjem fra arbejde?

Hvis du virkelig tænker efter, var der så det perfekte match til jobbet? – I mange tilfælde er svaret nej, og det er her fordelene kommer ind.

Den positive side

Der er altid flere sider af samme sag, dog har jeg valgt at tage positiv brillerne på og kigge på fordelene ved en fyring. Der kan både være kortsigtede og langsigtede fordele. Det vil selvfølgelig være individuelt fra person til person. Her er blot nogle eksempler, som måske kan inspirere dig til at finde dine fordele:

På kort sigt

· Tid til at forkæle dig selv

· Mere tid til familie og venner

· Fokus og tid til at dyrke dine hobbyer

· Få gang i oplevelserne – nu du har tid

· Glæd dig over det du rent faktisk slap af med (lang transporttid, dårlig chef, samarbejdsbøvl, kedelige arbejdsopgaver eller hvad det end må være)

På lang sigt

· Find dine drømme frem og støv dem af

· Ny karriere, nyt job i samme branche, et job du matcher

· Sporskifte til en helt anden branche

· Uddannelse, kurser

· Få dit eget firma

· Stå af ræset og gå på pension

Det er kun din fantasi der sætter grænsen for, hvilke fordele du kan se ved din fyring.

Nu er det din tur

Sæt gang i din tankevirksomhed. Lav din egen lille brainstorming. Skriv dine fordele ned i et skema opdelt i kortsigtede og langsigtede fordele. Idéen med denne lille øvelse er, at du vil opdage, at du pludselig kan få øje på nye muligheder og komme videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.