Coaching virker

Coaching virker!

Kært barn har mange navne og begrebet coaching er der mange definitioner på. Der er ingen tvivl om, at coaching har været anvendt i mange år. I idrættens verden har man fx i mange år succesfuldt benyttet sig af coaching. Gennem de senere årtier har det vundet indpas, at coaching også er meget velegnet som metode til kompetenceudvikling og læring i såvel privat som i arbejdslivet. Du kan sikkert genkende betegnelserne Life Coaching, Business Coaching, Outplacement Coaching, mv.

Tjek din coach ud

Det har også vist sig, at coaching er en lidt slidt massebetegnelse og ikke en beskyttet titel – Nogle ville måske sige udvandet, idet ordet coaching bruges i flæng. Der findes mange forskelligartede uddannelser af divergerende kvalitet og varighed, ligesom der findes mange coaches på markedet som igen udøver coaching på forskellige niveauer. Det er op til den enkelte, hvilken kvalitet coaching arbejdet udføres i.

Heldigvis er vi mange veluddannede coaches, som du roligt kan entrere medsmiley

Coaching er et effektivt sprængbræt

En af de ting en coach kan er at hjælpe med at få adgang til de ressourcer der skal til, for at opnå den tilstand der ønskes. Det vil sige, hjælpe med at finde muligheder til at komme videre og skabe positive forandringer.

Det der ønskes kan fås/nås hvis du/I virkelig vil.

Med coaching og værktøjer inden for NLP og New NLP er jeg og andre i stand til at hjælpe med at skabe en tilstand af “parathed” i forhold til at nå det ønskede mål. Hos os er det afsættet, der er det mest afgørende. (læs mere om dette i et senere indlæg). Det at sætte mål, der er vigtige, og rent faktisk at nå dem, er ikke altid så ligetil som det kunne lyde. Det kan være det ikke er realistisk eller at strategierne og delmålene ikke er tydelige. Måske er der noget der gør, at du/I ikke er helt parate. For selv om det er attraktive mål kan det også være skræmmende at nå i mål.

Med lidt hjælp vil du/I opdage, hvor effektiv coaching er – og det bedste af det hele er, at det virker!

Hvilke erfaringer har du selv med coaching?